banner262

Çocuklar okumak istiyor

Memleketlerinde iş bulamadıkları için il dışında tarım ve hayvancılık sektöründe çalışan tarım işçileri, okul çağındaki çocuklarıyla birlikte yaz kış demeden tarlalarda hasat yapıyor. Tarlalarda kurdukları çadırlarda barınan ve tarım ve hayvancılık sektörüne ciddi şekilde katkı sağlayan tarım işçileri, çocuklarını okutamamaktan muzdarip. Ders zilinin çalmasına sayılı günler kala hala tarlalarda aileleriyle birlikte çalışan çocuklar, okumak istediklerini söyledi.Özellikle hasat işlerinde çalışan işçiler yıl içerisinde birçok ile giderek tarlalarda çalışıp geçimlerini sağlamaya çalışıyor.

"BİZ DE OKUMAK MESLEK SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ"

Fasulye tarlasında çalışarak ailelerine destek olduklarını ve bu yüzden de okuyamadıklarını belirten 18 yaşındaki Fatma Yalaz, “Fasulye topluyoruz. Okumak istiyoruz ama okuyamıyoruz. İşten dolayı bırakmak zorunda kaldık okulu. Kimimiz 6’ya kadar, kimimiz 4’e kadar bıraktık. Okusaydık meslek sahibi olurduk, daha mutlu olurduk. Keşke okusaydık, bizimde böyle bir şansımız olmasını isterdik” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17