banner268

Bakan Çavuşoğlu "Yüksek Lisans Burs Programı başarıyla sürmektedir"

Avrupa Koleji (College ofEurope/College d’Europe), 1949 yılında Belçika’nın Brugge şehrinde Avrupa bütünleşme çabalarına akademik destek vermek ve Avrupa Birliği kurumları için Avrokrat yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Yalnızca yüksek lisans eğitimi veren ve Avrupa Çalışmaları alanında en saygın eğitim kurumlarından biri olan Kolej’in ikinci kampüsü 1993 yılında Polonya’nın Natolin şehrinde kurulmuştur.

Eğitim dili İngilizce ve Fransızca olan Kolej’in mezunları AB Kurumlarında ve üye ve aday ülkelerin kamu kurumlarında üst düzey görevlerin yanı sıra özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarında da önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir.

Bugüne kadar Avrupa Koleji Burs Programı kapsamında firmalarımızca ve kuruluşlarımızca sağlanan burslarla ülkemizden 127 öğrenci Avrupa Koleji’nde öğrenim görmüştür. Burs programının başladığı günden bugüne burs sağlayan tüm firmalarımıza ve kuruluşlarımıza bu vesile ile bir kez daha teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Avrupa Birliği alanında kendini yetiştirmek ve ülkesini en iyi şekilde temsil etmek isteyen gençlere yapabileceğimiz en güzel yatırım, hiç kuşkusuz onlara sağlanan eğitim olanaklarıdır. Bu, aynı zamanda ülkemizin geleceğine ve AB üyelik sürecimize yapacağımız en kıymetli yatırım olacaktır.

Amacımız AB Başkanlığımız tarafından yürütülen burs programları vasıtasıyla bu tür olanakları artırmaktır. Bu "bağlamda, 2021-2022 akademik yılı içerisinde üniversite mezunu, başarılı Türk öğrencilerin Avrupa Koleji’nde (Brugge veya Natolin) yüksek lisans yapmalarını temin etmek üzere firmanız veya kuruluşunuzca burs verilmesinin değerlendirilmesi ve sağlanabildiği takdirde verilebilecek burs sayısının Başkanlığımıza 15 Mart 2021 tarihine kadar resmi yazı ve elektronik posta ile (avrupakolejiçğabggygtg) bildirilmesinden memnuniyet duyacağımı belirtmek isterim. 2021-2022 Akademik yılında bir öğrenci/yüksek lisans programı için yıllık gerekli burs tutarı 26.000 Avrodur. Burs ödemesi, öğrenci seçimi ve kabulleri açıklandıktan ve Ekim 2021 ’de öğrencilerin Avrupa Koleji’ne kesin kayıt yaptırmalarının ardından doğrudan ve Avro cinsinden Avrupa Koleji’ne yapılacaktır.

Ödeme sıkıntısı yaşanmaması için burs taahhüdünde bulunan firmalarımızın ve kuruluşlarımızın burs miktarım ödeme tarihinde temin etmeleri gerekmektedir. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinin ülkemizin tüm kesimleri tarafından sahiplenilmesi önemlidir. Bu bilinçle sürdürmekte olduğumuz katılım sürecimizde, kamu kesiminde ve özel sektörde etkin rol alacak AB vizyonlu profesyonelleri yetiştirmek amacıyla oluşturulan burs programımıza destek vereceğinize inanıyor, en iyi dileklerimi ve en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum

Anahtar Kelimeler:
BursBelediyeler Birliği
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17